Следващата генерация Shelby Supercars Ultimate Aero ще се появи идния месец и има своите оръжия за отстраняване на Bugatti Veyron Super Sport от поста най-бърз автомобил в света.

Все още не се знае какво точно ще се крие под капака на второто поколение, но целта е да победи 1200 к.с. на Veyron Super Sport и неговия рекорд от 434 км/ч. Със сигурност мощността трябва да надвиши 1183 к.с. на бившият рекордьор Ultimate Aero TT.

Във войната за най-бърз сериен шосеен автомобил Ultimate Aero има вече една спечелена битка, тъй като подобри рекордa на Veyron от 2005 г. (408,5 км/ч) със записана максимална скорост от 411,99 км/ч през 2007 г.

Дизайнът на Ultimate Aero е дело на Джейсън Кастриора, създателят на Maserati GranTurismo. Това говори, че новият модел освен подобрения по-мощността ще се възползва и от по-добра аеродинамика.

Shelby Supercars ще представи официално новия Ultimate Aero на специално откриване в самолетния музей на Боинг в Сиатъл, Вашингтон. То ще се проведе на 8 август, когато ще научим всичко около евентуалния убиец на Veyron Super Sport.