Жената на ексшефа на Топлофикация - София Валентин Димитров бе арестувана при зрелищна полицейска акция в София.

Както по-рано днес news.bg съобщи, четирима души, сред които и млада жена, бяха засечени от спецченгета в столичния квартал "Борово".

По-късно стана ясно, че 25-годишната Станислава е съпруга на Топлото, с когото изнудвали столична бизнесдама да плати подкуп, за да бъдат продължени договорните й отношения със софийската топлофикация.

Изяснено е, че Димитров уговорил с бизнесдамата да се срещнат в края на миналата седмица в заведение в кв. „Изток" за да уговорят плащането на рекета - 30 хил лв.

Постигната е договорка „двете страни" да се срещнат днес в офиса й в кв. "Борово", където да бъде платен първият транш. Точно там ги очаквали полицаите.

На място са задържани трима мъже и съпругата на Топлото в момент на получаване на белязаните 10 хил. лв, предадени от бизнесдамата.

Й.И./41г./, Д.П./36г./ и С.Й./47г./, заедно с 25-годишната Станислава са задържани и им е наложена мярка „задържане за 24 часа". Двама от мъжете са били въоръжени.

Димитров не е арестуван все още, тъй като не е бил на мястото на акцията.

Акцията започна около 15,30 на кръстовището на ул. „Дойран" и ул. „Природа", близо до сградата на столичната Топлофикация.

Тримата мъже и една жена бяха засечени от спецченгетата и закопчани с белезници.
Мъжете са се представили като шофьори и бодигардове на Валентин Димитров.

Тримата задържани престояха около часна тротоара по очи, охранявани от спецполицаи с качулки, докато криминалистите си свършат работата по огледа.
Жената бе „пожалена" и отведена в полицейски автомобил.

В близост до мястото на ареста има детска градина, а акцията провокира сериозното внимание и любопитство на пешеходци и шофьори.

Прокурор Николай Кокинов отказа пред news.bg да даде повече информация както за операцията, така и дали е арестуван Валентин Димитров.

Повече подробности се очакват утре.