Пияна жена се опита да възседне униформен полицай в Сливен, за да спаси от арест мъжа си. За агресивното си поведение тя, мъжът й и баща й са наказани с арести, предаде Sliveninfo.

Екшънът се разиграл на ул. "Ропотамо" в кв. "Ново село" в града под сините камъни. Към 5 ч сутринта на първи януари комшии се обадили в полицията, че не могат да мигнат от силна музика.

Хората направили забележка на веселата съседска компания. В отговор купонджиите усилили музиката.

На място пристигнала патрулка. При появата на ченгетата излязъл пиян 36-годишен мъж и започнал да ги псува.

Намесила се и жена му, която също била здраво почерпена. Тя пък направо опитала да възседне единия униформен, който пробвал да озапти мъжа й.

Скандалът пламнал с още по-голяма сила, когато пристигнало и "подкрепление" - от съседната къща по пантофи дотърчал 56-годишният баща на жената. Той се включил в свадата с още по-сочни псувни.

Полицаите за пореден път предупредили буйстващите и мъжът побягнал, за да не го арестуват. Ченгетата приготвили белезниците и се затичали след него.

По петите им самоотвержено се юрнала и жената. Тя се хвърлила на гърба на единия от полицаите с крясъци и буквално го яхнала, затискайки го с бедра за врата.

В това време мъжът й паднал в калта, белезниците щракнали на китките му и тя отхлабила хватката.

За дребно хулиганство буйстващият мъж ще лежи в ареста 15 денонощия, жена му - 5, а баща й - три.

Решението е на сливенския районен съд, който се произнесъл още на първи януари. Днес от ареста трябва да излезе 56-годишният Д.М., който е баща на дамата, участвала в екшъна.