От следващия сезон мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще има нов капитан. Досегашният - Атанас Радев, напусна Ботевград в посока Самоков. 

Радев имаше договор с Балкан за още една година. От клуба му предложиха по-добри параметри за следващия сезон. Баскетболистът обаче предпочете офертата на Рилски спортист. Тя му бе отправена веднага след като Балкан спечели бронзовите медали от изминалия шампионат насред Арена Самоков след третата победа в плейофната серия за третото място.

Окончателния си избор Радев обяви вчера в разговор с президента на Балкан Иван Гавалюгов. Самият баскетболист потвърди преминаването си в Рилски спортист и пред botevgrad.com.

 "Да, вярно е, че отивам в Рилски спортист. Ще подпиша договор за 2 години.. Вярно е, че условията, които ми предлагат от Самоков, са по-добри, но не е само това. Не искам да изтъквам други причини най-вече  заради опасения от това как биха се приели в Ботевград."

Наско даде много на Балкан. За три години той спечели със зеления екип три отличия - сребърните медали преди две години, първо място във втора дивизия и бронзовите медали тази година при първото участие на Балкан в Националната баскетболна лига.