Фолк певицата Десислава ще участва в Spirit of Burgas!

Това е третото издание на фестивала, признат от Таймс за една от 20-те най-добри фестивални дестинации в света. Тази година ще се проведе между 13 и 15 август на Централния плаж на град Бургас.

Над 100 изпълнения ще гравитират върху 7 сцени, разположени върху пясъка и част от Морската градина на морския град. Сред специалните гости, ще бъдат The Prodigy, Gravity Co, Everlast, Unkle, Gorillaz Sound System, Africandro, Melody Roots, Grandmaster Flash и много други.

"Доживяхме да видим чалга пачаври на фестивал за класическа музика!"

Така започва репортажът на СКАТ относно участието на Десислава на летните музикални празници в Бургас. Изпълнителката трябва да закрие фестивала, на Blues & Jazz сцената, а редом с нея ще се изявяват виртуози на оперното пеене и класическите инструменти.

СКАТ били толкова възмутени от участието на фолк певицата, че си позволили съвсем открито и нападателно да говорят срещу Десислава. Според тях, смесването на класика с поп-фолк е нещо недопустимо и нечувано.

"Ако Моцарт и Бетовен бяха създали произведенията си за панаирните свирачи дали днес щяхме да ги наричаме класици и да черпим пример от тях?" - възмущават се от СКАТ.

Потърсили са обяснение от директорът на операта - Александър Текелиев. Според него става дума за едно хубаво закриване, което да привлече повече хора и да ги зарадва.

От СКАТ, обаче, не приемат това обяснение. Цялото предаване, което са излъчили в "чест" на фолкаджийката прилича неимоверно много на предаването, което всички помним "Сигнално жълто". Целият репортаж, е сборник на най-големите компромати срещу Деси в цялата й кариера.

От телевизията обаче, може би съвсем умишлено, изпускат да споменат, че Деси е била ученичка на легендарната Вълкана Стоянова, а дълги години е била и солистка на фолклорния оркестър "Раднево". Според тях е трябвало да поканят доказани имена като Васил Петров и Камелия Тодорова, а не някаква си лека жена от поп-фолка.

Чудно е Десислава, дали е раеагирала по някакъв начин на техните нападки и дали ще направи коментар по темата!?