Американка успяла да напише чат съобщение с крака на приятеля си, да се обади на полицията, тъй като домът й е обран, а тя завързана. 

39-годишната Ейми Уиндъм била държана като заложник и след това завързана, докато крадец тършувал в дома й, информира Atlanta Journal-Constitution.

Обирджията първо я заплашил с пистолет, а после я зашеметил с дръжката на оръжието. Веднага след като си тръгнал жената се опитал да се освободи, но опитите й ударили на камък.

За щастие лаптопът й бил в леглото и бил достатъчно стар, че крадецът да не го вземе със себе си.  Ейми успяла да го отвори и осъзнала, че има достъп до Интернет. С малко "креватна" гимнастика тя написала на приятеля си "ПОМОЩ ОБАДИ СЕ НА 911" в AOL Messanger-a.

"Беше истински късмет, че видях съобщението, защото не съм фен на Интернет комуникацията и когато вечер съм у дома компютърът ми е изключен. Но въпросната вечер имах да довършвам някакви неща за работата ми, когато ми изскочи съобщението.", разказал приятелят на г-ца Уидъм пред медиите.

Когато полицията пристигнала открили жертвата все още завързана на леглото, а домът й бил опустошен.