Пъстра дъга се появи тази вечер над стадион "Христо Ботев" при първата сбирка на футболния отбор на Балкан. Дали красивото явление ще бъде добра поличба за изтерзания в последно време ботевградски футбол, предстои да се разбере..

16 момчета се явиха на първата тренировка на отбора, който от този сезон ще играе в Югозападната В група. Всички те до един са юноши на Балкан. Те се отзоваха на поканата да играят със зеления екип като аматьори.

След като преди месец ръководството на ФК Балкан обяви, че не може да издържа отбор в Западната Б група, възникна опасността Ботевград да остане без мъжки футболен тим. Инициативата на неколцина футболни деятели, подета и от досегашни играчи на Балкан, все пак успя да убеди шефовете да сформират отбор в по-долната дивизия. Според президента на клуба Тихомир Нинов, който днес има рожден ден (Честито!), съществуването му ще стане с помощта на общината. Играчите няма да получават заплати, ще играят само за премии при победа и равен.

Треньор на отбора ще бъде Димитър Добревски, който предишните два сезона бе помощник на Кано Коцев и миналата година завърши треньорската школа към НСА. Някои от футболистите, които досега бяха титуляри  в Балкан във  втория ешелон, отново ще играят със зеления екип. Разбира се, без сериозна подготовка, тъй като те вече работят. Става дума за Григор Стойчовски, Мартин Митев, Йонко Пейков, Христо Арангелов, Кръстьо Иванов, Ивайло Стоименов и Димчо Ръждев.

Засега всичко е само в сферата на ентусиазма и добрите намерения. Според тегления във вторник жребий в първия кръг Балкан ще гостува на Костинброд. Нищо чудно обаче да се стигне до  нов жребий, след като се разбра, че Беласица Петрич май няма да започне първенството.