Сред материали на американското патентно бюро беше открита интересна заявка за патент, подадена от Nokia.

Изглежда фирмата възнамерява за поднови практиката си да произвежда специализирани мобилни телефони, предназначени основно за игра.

Устройството, описано в патентната заявка, представлява телефон, снабден с изтеглящи се модули за по-удобно хващане (което определено има логика, особено при сериозно задълбочаване в играта) и специални управляващи бутони, разположени отстрани на дисплея, съобщава UnwiredView.com.

Всъщност патентът доста напомня концептите за N-Gage 2, които преди време бяха публикувани в Мрежата (част от снимките по-долу са именно такива рендерирани проекти, които дават известна представа за конструкцията на телефона).

Трябва да отбележим, че в схематичната конструкция не е предвидена клавиатура (поне на предоставеното изображение такава не се забелязва), така че би трябвало да приемем, че конзолният телефон ще работи със сензорен дисплей.

Освен това апаратът е снабден с вградена камера, разположена отзад, както и MP3 плеър. Дали действително в Nokia възнамеряват да пускат в производство такова устройство, можем само да гадаем. Във всеки случай ако това се случи, най-логично би било устройството да е с вградена поддръжка на игровата платформа N-Gage на Nokia.