Всеки, който е следил през последната година събитията в мобилния бранш, би трябвало да е забелязал, че тенденцията е портативните конзоли окончателно да изчезнат след 5-10 години, заменени от телефони със същите функции (а в някои случаи и по-добри).

Засега се радваме единствено на концептуални модели, опитващи се да реализират поне на хартия конвергенцията между различните категории развлекателни устройства.

Определено вниманието на всички потребители би било приковано при комбинация от медиа-плеър (Zune), геймърска конзола (мини-Xbox) и телефон.

Разбира се, едва ли такава ще се появи в близко бъдеще, но като цяло идеята звучи доста атрактивно.

Крайният резултат до голяма степен напомня контролер за Xbox 360 и сензорен дисплей.

При това контролните бутони на концепта са разположени по изключително подходящ начин, добре познат на всеки, който някога е използвал конзола, а четирипосочният навигационен бутон е със среден клавишж (в стил Xbox 360), a дисплеят е приятно широкоекранен, така че да могат да се гледат на него най-актуалните видео-заглавия.

Доколкото липсват цифрови бутони, очевидно телефонните функции ще са достъпни чрез сензорния екран.

Ако си позволим да помечтаем още, няма да е зле подобно устройство да поддържа и Skype, да разполага със слот за карти с памет, прилична камера и акселерометър.