Инициатива ”ПОДГОТОВКА НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА 
ПУБЛИЧНО-ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО  ПО ПРИЛАГАНЕ НА ПОДХОДА ЛИДЕР
И МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА „ЕТРОПОЛСКИ БАЛКАН” свиква на 12.08.2010 г., четвъртък от 11.00 ч. в  “Клуба на инвалида”, гр. Етрополе среща-форум  „УЯЗВИМИ ГРУПИ НА ТЕРИТОИРЯТА НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ–ПРОБЛЕМИ, ПРИОРИТЕТИ И МЕРКИ ЗА ТЯХНОТО РЕШАВАНЕ В СТРАТЕГИЯТА ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ”
Поканата е отправена най-вече към представители и организации, работещи с хора с увреждания, пенсионерски клубове, деца и групи в риск, хора с физически и ментални увреждания на територията на община Етрополе, социално –слаби граждани, безработни, самотни родители и др.
Предвиден е следния дневен ред на форума:
1.Представяне на участниците.
2.Презентиране  на основните приоритети и мерки  в СМР на МИГ ”Етрополски Балкан”.
3.Обсъждане  на проблеми и приоритети за развитие  на уязвимите групи на територията на община Етрополе.
4.Обсъждане на мерки и проекти, изпълнявани от представители на уязвимите групи в Стратегията за местно развитие.
5.Свободна дискусия между заинтересова и страни, експерти и УС на МИГ ”Етрополски Балкан”.
Предвидени са следните акценти при провеждане на форума: обсъждане на реалната ситуация за  живота и интеграцията на хора с увреждания и уязвими групи на територията на община Етрополе. 
Събиране на информация относно желанията, възможностите и приоритетите за социално включване на уязвимите групи  с дейности за развитие на МИГ-територията. Възможности за уязвимите групи  да участват в образователни, здравни и интегративни проекти, да стартират собствен малък бизнес, да се занимават със селско стопанство, занаяти и др.