Все по-трудно става за най-оборотните чалгаджии да крият годините си, разкриват от в.“Галерия“.

Някои певици не успяват да се справят с този проблем, дори с помощта на пластичната хирур­гия.

Други пък предприемат так­тиката да обявяват възрастта си с точност, така че тя да бъде като коз за тях.

Глория

Сред вторите са две от най-големите имена на фолка. Глория стана на 37 години преди месец и половина, като ги отпраз­нува с шумно парти в столичен клуб. Примата на лекия жанр ви­наги натъртва, че не се срамува от възрастта си, защото изглежда по-млада. Мнозина обаче смятат, че тя е поне с пет-шест години по-голяма, защото е сред най-първите звезди на чалгата. Звездата й изгрява още през 1994 година, когато е едва на 21.


Камелия

Камелия също не скри, че догодина ще има юбилей – 40 лета. Вечният секссимвол на фолка години наред не казваше точната си възраст, но после запя друга песен, когато усети, че може лесно да бъде разконспирирана. Тя започва кариерата си в „Пайнер“ сравнително късно – на 26 – на колкото някои от днеш­ните певици вече имат по 10 го­дини стаж и излизат в пенсия. Въпреки това Камелия и до днес остава модел за млади копия като Андреа.

Най-старите

Най-възрастните фолкпевици обаче са три – Тони Дачева, Екстра Нина и Малина.

Те са съответно на 43, 47 и 45 го­дини. Малина често е нарича­на Бабата на фолка, което не е особено оправдано, като се има предвид, че тялото й е сред най-поддържаните. Пластиките, кои­то бившата ветеринарка е пра­вила по себе си, не са толкова драстични. При нея генът играе основна роля.

Двете първи приятелки Есил Дюран и Рени са наборки – ро­дени са през 1969 година, като дори са кандидатствали по едно и също време в Консерватория­та. Рени обаче винаги е изглеж­дала доста по-млада, тъй като е редовен посетител на елитните козметични центрове.

Тя, както и Есил, започват да записват в „Пайнер“, когато вече са на прага на 30-те.

Ивана

Това прави и Ивана, която също е на 41. Тя дълго време отказва да бъде звезда и предпочита да пее по кръчмите и ресторантите, като накрая не склонява да по­пише договор с „Пайнер“.



Дори и предпоследното поколе­ние чалгаджийки не е на по 20. Емилия, Мария, Алисия и Анелия вече са на 28, а Райна само след два месеца начева 30, което пък не я спря да стане студентка дори на тази възраст.



При мъжете също се отчита повишаване на възрастта. Тони Стораро закръгли 34 по­добно на своя приятел Констан­тин. За разлика от него обаче Коцето доста време поживя като ергенче и чак сега ще става баща за първи път.

58!!!

Милко Калайджиев пък като един истински ветеран вече е на почтителните 58. Доскоро той упорито криеше точната си година на раждане, но покрай участието му във „ВИП брадър“ истината излезе наяве.



Азис стана на 32 на 7 март, а колежката му Десислава на същата дата – на 31. Деси признава, че е много су­етна и това се доказва от експе­риментите с ботокс и различни филъри, които прави по себе си. В 30-те са още Вероника (34), Джина Стоева (33), Кали (35), Цветелина (34), Софи Маринова (35), Нелина (39).

Свежарките

Най-свежи са стартиралите бизнеса в периода около 2005 година. Именно те са и най-ак­туалните имена в момента.

Преслава отпразнува 26-ия си рожден ден през юни. Кога­то Милко Калайджиев я открива за своя оркестър, тя е едва на 17, но въпреки това родителите й я пускат да пее, защото виж­дат, че нито училище, нито университет я блазнят.

Дуетната й половинка Елена също навърши толкова по време на лятното турне на „Планета“. С година по-малки са Джена и Га­лена. Последната е в „Пайнер“ преди Преслава, но дълго време не успява да се наложи. Първоначално дори има друг псевдоним – Галя, но след две години рабо­та продуцентите виждат, че няма вариант да ста­не звезда. Почти обез­куражени, те оставят певицата на произвола на съдбата, а тя извед­нъж избухва с няколко хита.



Андреа е едва на 23, най-младата и свежата от всички пайнерки, но се очаква че с този бурен живот и тоновете грим, които използва, едва ли ще успее да задържи младостта си за дълго.