Юлиян Радионов и Нинослав Тмушич остават в отбора на Ямбол и за следващия сезон, обяви официалният сайт на тима yambolbasketball.com. Двамата са се разбрали с ръководството на тима и ще продължат да носят жълто-синия екип. В сряда ръководството на тима ще даде пресконференция, на която ще обяви официално и кои остават в тима, както и кои са евентуалните нови попълнения преди новия сезон.

Именно тогава се очаква и повече информация по въпроса кой ще води Ямбол през новата година. Дългогодишният наставник Иван Чолаков и през миналия сезон постепенно предоставяше функции на помощника си Ивайло Стоименов, а сега има вариант напълно да предаде поста на младия специалист., пише днес Меридиан мач. 

Радионов пристигна в Ямбол миналото лято и веднага показа, че ще бъде основен играч на тима. Той изигра много силен сезон и взе участие в 27 от 28 мача на отбора в редовния сезон на НБЛ. В тях Радионов имаше по 10.6 точки, 4.0 борби, 3.9 асистенции и 2.6 откраднати топки средно на мач. Ямбол отпадна на четвъртфинал в плейофите на НБЛ след драматична серия с Рилски спортист и две загуби у дома.

Нинослав Тмушич ще започне четвъртия си сезон с отбора. Той се завърна в Ямбол през януари месец и след привличането му ямболии взеха всичките си 6 победи извън зала "Диана". Сръбският център изигра общо 15 мача в редовния сезон и записа средно по 6.9 точки и 6.9 борби. В плейофната серия с Рилски спортист той получи средно по 13 игрови минути и имаше средно по 4.0 точки и 6.0 борби. Тмушич игра за Ямбол и през сезоните 2005/2006 и 2006/2007.