През последните няколко месеца сме свидетели на целенасочена атака срещу най-големия курортен комплекс в България "Слънчев бряг", заяви Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в курорта.

Като най-сериозни проблеми тя очерта некатегоризираните туристически обекти в комплекса, фалшивите обменни курсове на чейнджбюрата и нереалните тарифи на таксиметровите автомобили.

Според Иванова проблемите в Слънчев бряг, за които медиите съобщават, са пресилени и въпреки тях "комплексът работи много добре и преживява много натоварен сезон".

Веселин Налбантов от Съюза на собствениците съобщи за собствено разследване на организацията, което е показало, че пречиствателната станция на комплекса не работи от 2 седмици и "всички улици са задръстени с фекални води". Той заяви, че от ВиК са наредили помпите в станцията да бъдат спрени, когато станало ясно, че електричеството в Слънчев бряг ще бъде прекъсвано поради аварии и текущи проблеми в електропреносната мрежа. Репотреска проверка показа, че няма замърсени улици в комплекса.

Мария Михалева, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД, обяви, че само високите температури през последните дни са причина за смущение в токозахранването.

Проблемите в Слънчев бряг не са от вчера, няма никакви целенасочени кампании и провокации, коментира хотелиерът Малина Стратиева. Според нея проблемът е в това, че курортът е пренаселен и всички легла са запълнени, а инфраструктурата не е изчислена да поеме такъв голям обем.