31-годишният Г.Т. от Стара Загора бе задържан при акция на антимафиотите и ОДМВР - Стара Загора при която са иззети над 76 000 кутии цигари без бандерол.

При задържането Г. Т. предложил на двамата полицейски служители да им даде сумата от 14-15 хиляди лева, които носел в себе си, а след като му отказали увеличил сумата на 50 хиляди лв., за които им обявил, че държи в дома си.

При повторния отказ от страна на полицаите Г.Т. им предложил да се споразумеят за 100 00 лв.

По-голямата част от цигарите (6265 стека) са иззети около 21.00 ч снощи от микробус "Фиат Дукато", спрян на разделителен остров на разклона за с. Димовци.

Бусът с акцизните стоки спрял да изчака в район на паметника на бригадирското движение, след като Г.Т., който се движел пред него с BMW му дал сигнал, че по-надолу по пътя има полицейска кола.

Антимафиотите и полицаи от Казанлък проверили буса, а екип на група "Престъпления по пътищата" последвали BMW-то и задържали Г.Т.

При започналото разследване от дома му в Стара Загора са иззети още 1350 стека цигари от марката "LM", също без бандерол.

Г.Т. е осъждан за участие в международен канал за трафик на наркотици. При съвместна акция на турските и българските служби през 2003 г. е задържан на територията на Турция с няколко десетки килограма амфетамин. Освободен е от затвора през 2008 г.