Четиримата пожарникари, които в петък се завърнаха от мисията в Русия, днес са минали на медицински прегледи, съобщиха от ръководството на пожарната в Ботевград. Изследванията са показали, че нямат здравословни проблеми.  Утре и четиримата заминават на почивка в различни бази на МВР.
Докато са били на мисията си, те са получавали капки за очи и хапчета за прочистване на белите дробове от погълнатия дим, разказаха пожарникарите.
Работили са по 12 часа на ден при много висока температура – над 42 градуса на въздуха, а торфа, по който са стъпвали, е бил над 300 градуса.
„Имахме много добра екипировка, която издържа на високите темеператури, кубинките ни също, което беше изключително важно” – разказаха огнеборците.
„Най-страшното беше, че огромните горящи дървета в тайгата падаха почти безшумно и трябваше непрекъснато да се оглеждаме- разказаха огнеборците.

И четиримата заявиха, че ако се наложи, са готови отново да отидат на мисия в у нас или в чужбина. "След мащаба на пожара, който видяхме, вече нищо не може да ни уплаши или изненада" - сподели Красимир Тодоров.