Горят частна постройка и гараж на улица „Любен Каравелов“ в Ботевград, срещу ОУ „Васил Левски“. За кратко огънят е обхванал съседни къщи. На място има три автомобила и екипи на противопожарните служби в Ботевград и Правец. 


Свидетели твърдят, че са чули силен гръм, след което постройките се възпламенили. По непотвърдена информация в гаража е имало автомобил с газова уредба. Дали тя е причината за взрива - към момента няма категоричен отговор на този въпрос. 


Почти до основи е изпепелена малка къща, в която не живеят хора. Тя също е собственост на стопаните, в чийто двор възникна пожарът. Изгорели са и два автомобила.  


Публикуваме официална информация по случая, предоставена от Областна дирекция на МВР - София:


Около 12:30 часа на 9 октомври в РУ - Ботевград се получил сигнал за възникнал пожар в частен имот на ул. „Любен Каравелов“. След потушаването на огъня е извършен оглед на местопроизшествието съвместно с експерт от РСПБЗН - Ботевград. Установено е, че са изгорели изцяло покривната конструкция на едноетажна масивна сграда, лек автомобил „Волво“ и покривната конструкция на три складови помещения и гаражна клетка. В резултат на разрастването си пожарът е обхванал и покривната конструкция на сграда на ул. „Патриарх Евтимий“. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.