Служители на бургаската жандармерия и полицията са били и душили гражданин по време на операцията "Шейховете". За това съобщи самият потърпевш Николай Стоянов на пресконференция. Той е подал жалба до прокуратурата и се надява биячът да бъде уволнен.

Николай Петров Стоянов е бивш служител на Гранична полиция, в момента е емигрант в САЩ. По време на операция "Шейховете", през вечерта в миналия четвъртък срещу петък, той бил спрян от пътен патрул край парк "Росенец". Показал всички лични документи и тези на автомобила си, а на въпроса има ли оръжие, отговорил утвърдително и показал разрешителното за него, като на бивш полицай.

Според неговите твърдения, междувременно, около колата се събрали много неуниформени полицаи, облечени в черни тениски и тъмни панталони. Когато Стоянов излязъл от колата, един от тях започнал да го души, а друг, описан от него като "много едър мъж", го ударил с няколко юмрука в лицето. Пострадалият успял да се отскубне и отново влязъл в своя автомобил.

На въпроса защо го бият, отговорът бил, че изглежда агресивен. След известно време полицаите върнали всички документи и оръжието на Николай Стоянов. Той записал номера на служебния автомобил и името на служителя, който му нанесъл побоя. Той се казва Цветан Хамбарлиев, от Бургаската жандармерийска част. Пострадалият е подал жалба в Районна прокуратура и заяви, че иска биячът да бъде уволнен, а останалите - наказани.

В полицията не е постъпила жалба и затова тя не може да се самосезира. Когато и ако тя пристигне, ще бъде направена служебна проверка на изнесените от гражданина факти, след което ще бъде взето решение за евентуално дисциплинарно наказание", е становището на Областна дирекция на МВР Бургас. Оттам потвърдиха, че в бургаската жандармерия има служител, на име Цветан Хамбарлиев.