Майкъл Дъглас беше гост на шоуто на Дейвид Летърман и сподели пред водещия че му предстои осемседмична битка с напредналия рак на гърлото. Актьорът изглеждаше прекрасно, дори водещият му призна, че никога не е изглеждал по-добре, което е доказателство, че той е "корав човек".

Майкъл е оптимистично настроен за шансовете си да се възстанови, въпреки че 65-годишният актьор призна на гостите в студиото, че ракът му е в последен четвърти стадий, когато се откриват метастази, отдалечени от мястото на първоначалния тумор.

Той сподели още, че току-що е завършила първата седмица от лечението му с химиотерапия и лъчетерапия.  

Диагнозата на актьора е поставена преди три седмици, въпреки че той се е оплаквал от възпалено гърло по-рано през годината. Дъглас сподели, че е посетил редица лекари, които са му направили тестове, но не са открили нищо. Актьорът след това е заминал на почивка със семейството си и след завръщането си е направил биопсия, която е разкрила рака в напреднал стадий.

Майкъл Дъглас допълни, че ракът остава ограничен в областта над шията, което означава, че очакванията са добри и има около 80 процента шанс за възстановяване.

Майкъл Дъглас е женен за актрисата Катрин Зита-Джоунс. От нея има две деца - Дилън, на десет години, и Карис, на седем. Почитателите на актьора скоро ще могат да го гледат в "Уолстрийт: Парите никога не спят" -  продължението на хитовия филм "Уолстрийт".