Поредният скандал между нередовни пътници и контрольори се разигра в градския транспорт в София.

Контрольор напръска нередовен пътник със спрей след разправия и отказ на гратисчията да слезе от автобус 111 в жк “Младост”, съобщи "Фокус". От Столичната компания за градски транспорт обясниха, че причината единият от контрольорите да извади спрей и да напръска пътника била, че гратисчията извадил зидарски чук и посегнал да удари неговия колега. От спрея е вдишала жена, случаен свидетел на скандала, съобщи Нова телевизия.

“На контрольорите не е разрешено да използват такива средства и служителят ни ще бъде наказан, но трябва да се знае, че той е бил предизвикан и е действал при самозащита”, обясни Красимира Сапунджиева, директор на Центъра за реализация на приходите в Столичната компания за градски транспорт.

Това е вторият случай за последните две седмици, при който контрольор от градския транспорт вади спрей срещу нередовен пътник. При първия случай от Столичния градски транспорт също обявиха, че инцидентът станал при самозащита.

23 са случаите на сериозно посегателство върху контрольори в столицата от страна на нередовни пътници от началото на годината.