Юношата на варненския баскетболен клуб Евроинс Черно море Пламен Алексиев, който през миналия сезон защитава цветовете на Черноморец (Бургас) ще се върне в родния си клуб, съобщи "Позвънете". Както е известно, Алексиев поддържаше форма с "моряците", но след разговори с ръководството на клуба  е станало ясно, че ще остане във Варна. Пламен ще бъде най-опитният баскетболист в състава на Черно море. Това стана ясно, след като спонсорът Асен Христов и вицепрезидентът Симеон Варчев обсъдиха политиката на отбора за новото първенство.

Още преди старта на подготовката бе ясно, че "моряците" ще разчитат на изключително млад отбор с играчи, продукт на собствената детско-юношеска школа. В един период се появи възможност за привличането на други състезатели, но в крайна сметка бе решено да се залага на таланти.

"Отборът ни ще е много интересен през настоящия сезон. Искаме да покажем, че младо поколение има бъдеще в баскетбола", заяви вицепрезидентът на "моряците" Симеон Варчев.

Както е известно, в Черно море ще остане и юношата на клуба Александър Янев. Към национала имаше сериозен интерес от чуждестранни отбори, но самият той преди няколко дни заяви, че няма намерение да напуска морската столица.