Сърбия надигра тотално Турция в днешния втори полуфинал от световното първенство по баскетбол. ФИБА обаче бе решила друго - да даде не едно, а няколко рамена на турците, за да ги добута до финалния двубой утре, на който са домакини.

През първите три части и в голяма част от четвъртата сърбите владееха игрлата и авансът им се движеше между 3 и 8 точки. С измислени отсъждания в полза на домакините обаче тримата рефери от американския континент нараво се изгариха с тима на западните ни съседи.

 Благодарение най-вече на тяхната помощ Турция поведе за първи път 3.23 мин с 1 точка разлика, последва измислено неспортсменско нарушение в полза на домакините и преднината стана 3 точки за турците. Въпреки това избраниците на големия треньор Душан Ивкович успяха да поведат с 1 точка 4.3 секунди преди края на срещата. И когато се виждаха победители, влезе в сила и секретарската маса. Турците вкараха топката от центъра, времето започна да тече едва от втората секунда, играч на домакините отбеляза кош за 83-82 и мачът на практика свърши, въпреки че на таблото оставаха 0.5 секунди.

Абсолютно несправедлива победа на Турция, която отива на финал главно заради това, че е домакин. За сърбите остава моралното удовлетворение, че бяха по-добри, но това едва ли ги грее.