За предстоящия сезон сме си поставили за цел да обиграем няколко млади баскетболисти, които привлякохме в мъжкия отбор и тази, и миналата година. Става дума за Емил Бинев, който вече подписа петгодишен договор с клуба, за Станимир Маринов, Ивайло Вучков, Андреян Алипиев и още няколко момчета.

Разбира се, неприемливо е да ги хвърлим сами в битките, дори и само от психологическа гледна точка. Затова привлякоме няколко изключитено опитни играчи, като Дачо Бозов и Жоро Давидов, за които се радвам, че останаха в отбора, и Дуейн Мортън. Именно в тяхно присъствие младите трябва да докажат, че израстват и за което ще им се даде голям шанс.

Това каза президентът на БК Балкан Иван Гавалюгов на вчерашната пресконференция в столичния Пресклуб България. "И през новия сезон ще се борим да не отстъпваме от миналогодишните позиции. Успехът на тима обаче няма да се измерва с класирането. Основната ни цел е поне двама от тези млади играчи след две-три години да влязат в националния отбор на България. И ако това стане, дори отборът да е на шесто или седмо място в лигата, ще бъде успех за нашата стратегия", заяви още Гавалюгов.