Васил Михайлов, брат на скандалния пернишки прокурор Бисер Михайлов, заяви пред bTV, че ще съди държавата за нанесени морални щети. Той стана известен след като при акцията на ДАНС, МВР и Софийската градска прокуратура кадри с него по слипове обиколиха медиите. В последствие стана ясно, че ченгетата са го объркали с брат му. Освен това, при спецакцията от дома му изчезнали още 2700 евро и 8000 лв. извън описаните пари. Михайлов заяви, че ще подаде жалба в Министерството на вътрешните работи.

Бизнесменът заяви, че не се занимава с лихварство, а единствено помага на приятели. Според Васил Михайлов, Калин Леков, човекът, подал жалба срещу брат му е бил семеен приятел на прокурора от десет години. Според бизнесмена, Леков взел от Бисер Михайлов 10 000 евро, за да подпомогне фирмата си.

Калин и Ирина Лекови не бяха открити за коментар, а техни съседи казаха пред bTV, че мъжът ги е завлякъл с десетки хиляди левове.

Междувременно, се очаква етичната комисия към Висшия съдебен съвет да реши дали да започне дисциплинарно производство срещу зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов.