Голф клуб „Правец” ще бъде домакин на първата нощна игра на голф в България. В петък, 17 септември, 20.30 ч. 11 начинаещи голфъри ще вземат своя първи урок по голф по тъмно, но на осветеното с прожектори тренировъчно игрище на Голф клуб „Правец”. Нетрадиционното голф изживяване се организира, за да привлече повече хора към голфа, като го направи забавен и атрактивен за всички спорт. Урокът ще се проведе на 11-те външни студия на голф училището под инструкциите на главния професионалист на клуба Уилям Дау.   

Тренировъчното игрище и сградата на голф академията в Правец са единствените в България, които са снабдени с осветление за нощни тренировки. Прожекторите са подобни на тези на футболните стадиони и са разположени по цялата дължина на терена, около местата за тренировка и на входа на клуба.
Уникалното съоръжение е построено по подобие на Голф академията на най-старото и известно игрище в света – „Старото игрище” в Сейнт Андрюс, Шотландия, познато още като Дома на голфа. Приликата на двете съоръжения не е случайна, тъй като Голф клуб „Правец” и  шотландското голф училище се управляват от една и съща мениджърска компания, базирана в Сейнт Андрюс, „Бремър голф”.