Преди време пак използвахме подобно заглавие по повод смачканите кошчета за боклук пред гимназията.
Днес обект на поредната вандалщина е новоизградената детска площадка на улица „Пионер” в Етрополе.
Тази сутрин ръководителката на фирма „МИР” се обади по телефона и съобщи с тревога, че е потрошена оградата на въпросната детска площадка.
„Ние в понеделник ще я направим отново, но защо трябва въобще да се троши направеното?”
Ето това е големият въпрос, защо трябва да се разрушава каквото и да било и какви хора го правят? С какъв акъл в главата ще посегнеш и ще разрушиш направеното от други хора. При това струва пари, които ги плащаме всички ние, които се наричаме данъкоплатци.
Наскоро Общинският съвет взе решение за създаването на общинска полиция. Не само общинска, не само тази от РПУ, а и междузвездна да дойде, нямаме ли си го в главите съзнанието, че не трябва да се разрушава, файдата ще е все тая.
А това получихме по пощата:
„Детската площадка се намира на ул."Пионер" - мястото между Линко и Пламен Иванов.
Вандалщината е  извършена тази нощ. Възможно е извършителите да са се връщали от дискотеката пияни.
Никой не е чул и видял за стореното, коментираха тази сутрин възмутени граждани, минавайки по край съборената ограда и всеки се втурваше поне да приберат разхвърляната ограда.”
Текстът е придружен и със снимков материал, част от който ще използваме.
А това е текст, свален от Свежо.нет, който идва като по поръчка за илюстриране на казаното до тук.
„Не бъдете селяни, моля Ви се. Селско ми е когато гледате кокошки в двора си в града, селско ми е, когато спирате на непозволени места, селско ми е, ако си мислите, че сте някакви бейове и всеки трябва да се съобразява с вас. Селско ми е, когато се напиете да вървите по улицата и да пикаете по оградите на хората. Селско ми е да не се съобразявате с нищо…”
Да продължаваме ли?
А това, европейският град има да го гледаме дълго време през крив макарон, докато го има първобитното мислене и отношение към другите и другото.