Кметът на град Саранск Врадимир Сушков и председателят на Общинския съвет в мордовския град Николай Бурнайкин посетиха Ботевград. Те бяха посрещнати официално в центъра на града от кмета на общината Георги Георгиев и неговият екип. Преди да се отправят към общинската администрация, гостите от Саранск и градоначалникът се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Свободата. След това специално за тях прозвучаха изпълнения на духовите оркестри, мажоретния състав, талантливата Любомира Вушева, мъжката вокална група към читалище “Христо Ботев” и фолклорен състав “Ботевградска младост”.
Официална среща между кметовете на побратимените градове продължи в общинската администрация. Тя премина под формата на приятелски разговор. Владимир Сушков благодари на общинското ръководство за поканата да посети Ботевград. Той сподели впечатленията си от видяното по време на своята визита и даде висока оценка за работата на общинското ръководство. “Видях, че тук хората живеят пълноценно и имат доверия на властта, което означава, че кметът и неговият екип си вършат добре работата”, каза Владимир Сушков. Думите му бяха подкрепени от Николай Бурнайкин, който допълни, че: “България я очаква голямо бъдеще, защото е богата на природни и културни забележителности, хората й са изключително трудолюбиви и бизнесът се развива.”.
Кметът Гергиев благодари на гостите за хубавите думи. “Взаимоотношенията между Саранск и Ботевград са чистосърдечни и пример за истинска дружба”, каза градоначалникът и подчерта, че с Владимир Сушков са обсъдили много идеи за сътрудничество между Саранск и Ботевград в различни сфери.