Решението е взето днес, 5 декември, и може да бъде обжалвано пред Централната избирателна комисия в тридневен срок след обявяването му.
Решението на ОИК е взето по повод постъпило на 20 ноември т.г. питане от общинския съветник Тихомир Найденов относно приложението на чл. 23, ал.2 от ЗМСМА- неполагането на клетва на  първото заседание на Общинския съвет от двамата избрани  съветници от ДИБО – Георги Георгиев и Николай Велков.


На 21 ноември ОИК е изпратила официални писма до двамата в петдневен срок да представят доказателства, че са уведомили Общинския съвет или Областния управител за невъзможността да присъстват на първото заседание и да положат клетва.
ОИК са направили и официално запитване до председателя на ОбС дали неприсъстващите на първото заседание са уведомили предварително за невъзможността да положат клетва. Отговорът е представен на 22 ноември и гласи, че в деловодството не са постъпвали писмени уведомления от Георги Георгиев и Николай Велков.


На 29 ноември  в ОИК  е постъпило писмо от Георги Георгиев, в което посочва, че на 11 ноември е имал отдавна поет личен ангажимент, за който е уведомил по телефона гл. секретар на Софийска област.

След разглеждане на всички факти днес Общинската избирателна комисия взе решение да прекрати пълномощията на Георги Георгиев и Николай Велков и да обяви Петър Николаев Петров и Пенка Стаменова Николова- Димова за избрани съветници.
Членът на ОИК Виктор Велчев е изразил особено мнение по решението.
.