На състоялата се снощи среща на кмета инж.Богомил Георгиев със жителите на с.Лъга, между другите въпроси, стана дума и за закритото училище. Направи се предложение сградният фонд да се използва за старчески дом – близко е до града, могат да се преустроят сградите и така ще се стопанисват по-добре.
Отново стана въпрос за авариите по водопроводната мрежа, затова че на някои места от селото е слаб тока и най-болезненият за това село  въпрос със замърсяването на река Малки Искър от кожарската фабрика в Етрополе. Тъй като реката преминава в протежение на цялото село, всички негови жители са потърпевши от безхаберието на сегашната фирма „Евроледър” /бившата фабрика „Тодор Доков”/.
Тъй като и тук населението е предимно от възрастни хора, не беше отминат и въпроса  за асистентите за гледане на стари хора.
Накрая директорът на училището се обърна към всички, като ги призова да пазят сградите на закритото училище и да сигнализират за ставащи нередности в района.
Предвидена е и охрана, но училището е на селото, строено от неговите жители и те най-добре биха могли да го опазят.
След приключване на разговора, инж.Богомил Георгиев връчи на останалите живи 5 участника във Втората световна война медали по повод 65-та годишнина от победата над хитлерофашизма.
На срещата кметът дойде заедно със своите заместници Стефан Борисов и Росица Христова, секретарят на Общината Тихомир Иванов, ръководители от общинска администрация.Както и при другите срещи, с екипа имаше представители на други фирми и ведомства от общината, които имат пряко отношение към проблемите на селото.
Снимка: Георги Георгиев