Новият селекционер на националния отбор по футбол Лотар Матеус заяви преди дебюта му на този пост, че с играчите, които е повикал, България може да победи  в петък Уелс и да се върне в играта. Това каза той на днешната пресконференция в хотел Риу край Правец.

"За съжаление, мускулни травми извадиха от състава крайните защитници Живко Миланов и Веселин Минев, но контузиите са част от футбола. Що се отнася до Валери Божинов, аз лично разговарях два пъти с него и той сам призна, че не се намира в добра форма. Той е добър футболист и ако подобри играта си  в Парма, ще разчитам на него. Не Боби Михайлов ми е казал да не го включвам в състава, аз сам решавам кои играчи да повикам, това е клауза от договора ми с БФС.

Вярно е, че Макриев и Димитър Рангелов не са титуляри в своите клубове, но те все пак вкарват голове в шампионата на Израел. "

Човекът, който има като играч пет световни първенства, но и с противоречиво представяне като треньор, не отговори ясно на въпроса кой му е препоръчал повиканите трима нови играчи Пейков, Бодуров и Димов. Той подсказа, че те са му били препоръчани като добри играчи и че ги е харесал от мачовете на ДВД, които е гледал с тяхно участие.

"Никога не съм казвал, че няма да викам в националния играчи на ЦСКА. Ако е така,  защо отидох да гледам мача  с Порто?

Имам идея как да победим Уелс, но по обясними причини няма да я разкривам", отговори Матеус на въпроса с каква схема ще играе срещу островитяните в петък.

"Българският футбол е по-добър от унгарския", бе категоричен Лотар Матеус, който бе селекционер и на Унгария. "Не само на клубно ниво, но и като отделни играчи".

На въпроса какви български думи и изрази е научил Матеус каза, че разбира немалко неща, тъй като много от тях са близки със сръбския език (той бе наставник и на Партизан Белград).

След пресконференцията националите направиха втората си за деня тренировка на едно от игрищата в комплекса в Правец. Утре в 16.00 ч. те летят за Кардиф, където в петък от 21.30 ч. българско време е мачът им с Уелс.