Днес в Брусен се проведе поредната от заплануваните срещи на кмета инж. Богомил Георгиев със жителите на селото.
Екип от 15 човека, повече от предишните 3 срещи, отиде  с него в Брусен: кметът-двамата заместник-кметове, секретарят на Общината, главният счетоводител, директори на Дирекции в Общинска администрация, като имаше промяна в състава от предишните срещи. В Брусен бяха още ръководителите на Енергоразпределението, ВиК, РПУ, Държавното лесничейство, Домашен социален партронаж.
В салона на читалището, където се проведе срещата, имаше значително повече хора и на практика се получи един ползотворен диалог между управляващите от Общината и населението.
Освен въпросите, имаше и не малко конструктивни предложения за доброто на селото.
Отдаде се заслуженото на свършеното от кмета и от екипа на Общината за Брусен.
В най-обобщен вид, разговорът се проведе в следните направления:
- В селото вече има Клуб на пенсионера, за който се взе решение още на самата среща да се подпомогне неговата по-нататъшна работа: хонорар за чистачката, снабдяване с дърва за идващата зима и обмисляне на въпроса за преместването му в сградата на кметството.
- За разлика от другите села, в Брусен по водопроводната мрежа няма аварии, а проблемът е в промиване на системата, за да се осигури селото навсякъде с чиста вода за пиене. Ръководителят на ВиК в Етрополе пое ангажимент още от утре да започне прочистването на мрежата, като се започне от самото водохващане.
- След асфалтирането на втората главна улица в Брусен това трябва да продължи през следващата година, като се повиши качеството на работата и най вече контролът на извършеното.
- След изготвянето на бюджета на общината за следващата година, в Брусен ще се проведе около Коледа нова среща, на която ще се каже какво ще се прави и с колко пара ще разполага селото.
- След анализ на бюджета на Общината за тази година и на изготвените списъци на пенсионерите, ще  се увеличи броят на безплатните карти за възрастните хора от селото до Етрополе и обратно.
- Само в Брусен няма записани в Домашен социален патронаж за получаване на социални помощи, поради което няма и такива за  храна от обществената трапезария.
- По-широка дискусия имаше около добива на дърва от горите на селото, като констатацията на хората е, че покрай почистването на падналата маса от горолома се изсичат повече дървета от допустимото.
- Поиска се по-гъвкав график за включване на уличното осветление.
- Интересен въпрос е и този за установяване статута на Оселна, където живеят 16 човека, но и за тях трябва да се полагат съответните грижи, както и за всички останали.
- Болезнен е въпросът със зъболекар, какъвтоо за момента няма.
- И още, доставянето на контейнери и кофи за отпадъци; почистване на съществуващата електрическа мрежа от дърветата под нея; автобусите, които идват от селата да правят отклонение в Етрополе със спирка до болницата; вдигането на боклука да става всяка седмица; пожарникарите да проверят за пожарогасители във всички обществени заведения; почистването на гробищния парк да става от цялото население; имаше и няколко въпроси от личен характер.
За повечето от въпросите се дадоха отговори на самата среща, а на останалите ще се отговори писмено.
В края на срещата инж. Богомил Георгиев връчи медали „65 години от победата над хитлерофашизма” на двама ветерани от войните, като за единия от тях медала го получи негов наследник.