Отборът на Ямбол победи Черноморец (Бургас) с 80:76 в първия двубой от приятелския турнир "Петър Майсторов", който се провежда в зала „Диана". Двата състава демонстрираха много качествен баскетбол и с това зарадваха многобройните феновете на играта с оранжевата топка в един от най-баскетболните градове в България.

Срещата беше изключително равностойна, като двата състава постоянно си разменяха лидерството в резултата. Бургазлии на няколко пъти успяваха да поведат със 7-8 точки, но позволяваха на съперника да се съвземе. Все пак, "Акулите" демонстрираха, че след привличането на Прийст Лодърдейл вече няма да се примирят с ролята на боксова круша през сезон 2010/11. Неофициален дебют за бургазлии направиха Симеон Найденов и Владимир Маринов, които се подготват с отбора, но все още не е ясно дали ще подпишат договори.

Същевременно съставът на Ямбол още не е показал истинските си възможности, след като лидерите от изминалия шампионат Павел Маринов и Юлиан Радионов са трайно контузени и още не е ясно кога ще се завърнат в игра.

Страхотен мач за Ямбол изигра завърналият се в състава Марин Дурчев. Той вкара 6 тройки от 9 опита и има общо 29 точки. Капитанът Говедаров отбеляза 17 точки, а новото попълнение - сърбина Илия Цветкович, завърши с 10 точки и 8 борби.

Прийст Лодърдейл бе неудържим  -за 34 минути игра той отбеляза 27 точки, овладя 18 топки под двата коша и заби цели 5 чадъра. Христо Захариев добави 20 точки за Черноморец. Бившият играч на Балкан Павле Болковац вкара 5 точки за 22 минути, а Симеон Найденов имаше стрелба 7-0 от тройката, сочи статистиката на bgbasket.com