В събота на двете игрища на Бошови ливади се проведе станалият вече традиционен турнир по футбол за аматьори, оранизиран и този път от местния бизнесмен Марин Захариев. Той бе предшестван от няколко мрачни и дъждовни дни, но като че ли специално за участниците целият съботен ден бе слънчев и топъл, теренът изсъхнал, с две думи - време, изключително подходящо за футбол. За съжаление тези лоши дни бяха отказали доста от желаещите да играят и това бе причината да се запишат само шест отбора.


В единия полуфинал се срещнаха два тима с преобладаващо участие на момчета от Врачеш. След доста оспорвана игра тимът на Каменица успя да се наложи с 2-1 над един от постоянните призьори в досегашните издания - отбора на Мургаш.  В състава на отборите от другия полуфинал, които си бяха избрали особени имена - Чавдарче и Сборная, имаше няколко играчи от мъжкия отбор на Балкан. По-младите от Сборная поведоха с 2-0 и в самия край на първото поувреме изпуснаха и дузпа, спасена от бившия футболист на Балкан Цветомир Ралков.

През второто по-опитните "чавдарчета" затегнаха редиците си и направиха пълен обрат. Отзад братята Джезови не позволиха повече изненади, като особено впечатли по-малкият - Николай, който игра като Лотар Матеус в младите си години.  Играчът на мъжкия отбор  на Балкан Здравко Атанасов показа не само футболни умения, но най-вече вся страх с острите си влизания в краката на своите съперници и от тях съотборникът му в Балкан Райко Влъчков от Сборная не смееше вече да припари  в радиус от два метра до него. В нападението на чавдарчетата блесна шилото Сашко Александров, който показа, че съвсем не е забравил да бележи голове. Когато резултатът се обърна от 0-2 до 3-2, младоците съвсем се предадоха и до края пуснаха и четвърти гол за крайното 4-2.


След това обаче чавдарчетата бяха скъсани на изпита за пионери. На финала те бяха разгромени от тима на Каменица с 5-2. Момчетата с екипи на фенклуба на известната марка бира имаха повече смени, което се оказа решаващо за крайния изход. Докато в лагера на техните съперници много остра бе липсата на един от най-добрите им играчи - Мартин Яцински, който наблюдаваше срещите край тъча. Въпреки поражението на своя тим той все пак съзнаваше, че би трябвало да се радва, тъй като второто място изглежда непостижимо - поне засега -  за неговите любими отбори ЦСКА и Ливърпул.


Както досегашните издания, премията за отбора победител бе 200 лева, финалистът получи 150, за третото място сумата е 100 лева.