В първия мач от II кръг на НБЛ, игран днес в Самоков, Рилски спортист  разказа играта на гостуващия Тунджа Ямбол. Домакините, играли без контузените Груев и Радев, разказаха играта на своите съперници, надиграха ги по всички показатели и победиха с огромна лекота с 86-56.

Рилецо нямаше ник.акви проблеми от първата до последната минута на срещата. С по 11 точки са Иван Лилов (17 мин) и Мартин Маринов (29 мин). Най-резултатен за победителите е македонецът Димитър Караджовски с 21 точки, с дабъл-дабъл е младият център Станислав Ваклинов - 17 точки и 11 борби.

Ямболци изглеждаха жалки и в защита, и в нападение. Но след като победиха в първата среща Балкан като домакини с 87-84, възниква въпросът дали те са играли по-слабо, отколкото срещу Балкан, или просто Рилски спортист е доста по-силен.

 Преди да се срещнат в неделя в Ботевград, в сряда на Рилски спортист и Балкан им предстоят мачове от Балканската лига. Самоковци са домакини на Фени Индъстри, Балкан гостува на Морнар Бар в Черна гора.

Станислав Говедаров накрая игра за статистика и завърши с 15 точки. Вкаралият 26 точки срещу Балкан Мартин Дурчев в тази среща бе неутрализиран напълно - само 5 точки с 6-1 за 2 точки и 3-0 от тройката.