Зомбита се разходиха вчера в центъра на столицата и вкараха в ужас минаващите наоколо пенсионери и майки с деца. Уникално гримирани актьори участваха в шествието, което е част от глобалната кампания на Fox International Channel и ACM за промоцията на сериала "Живите мъртви".

Зомбита "нападнаха" едновременно в 25 града по целия свят. 24-часовото събитие започна от Тайпе и Хонг Конг, премина през Дубай, Истанбул, Рим, София, Мадрид, Лондон, Мексико сити, Буенос Айрес... и завърши в Ню Йорк и Лос Анжелис.

В София екипът на Грег Никотеро,  дизайнер на специалните ефекти и грим на „Живите мъртви", сподели опита и техниката си с избрани български професионалисти. На гримьорите им трябваше три часа, за да превърнат актьорите в истински зомбита. Шествието тръгна от площад "Св. Неделя".

„Живите мъртви" се предвижда да е следващият хитов сериал.Телевизионната продукция е на Франк Дарабонт („Изкуплението Шоушенк", „Зеленият път") и Гейл Ан Хърд („Терминатор", „Пришълците", „Армагедон", „Невероятният Хълк"), а историята е адаптация на графичния роман на Робърт Къркман. Историята е за седмиците по време и след пандемичен апокалипсис на зомбита.

Премиерата на "Живите мъртви" ще е по Хелоуин в 120 държави на 33 езика и ще бъде гледана в 250 милиона домакинства. В България продукцията ще бъде представена по Fox Crime. Сериалът ще се излъчва от 1 ноември, всеки понеделник от 22:00 часа.