Ръководството на Българската федерация по акробатика отложи световната купа по акробатика за мъже и жени. Състезанието трябваше да се проведе от 3 до 5 април в столичната „Асикс Арена“  заедно с международен турнир за всички възрасти.


Управителният съвет на централата изчаква решението на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика за това кога ще се проведе световното първенство в този спорт. Шампионът на планетата беше планиран за месец май в Лозана. От неговото провеждане зависи какви ще бъдат новите дати на които ще се състои Купата у нас, сподели пред БНР генералният секретар на БФ Акробатика Недко Костадинов.


„Пред много препятствия Бяхме поставени тази година. Всичко по отношение на организацията вървеше срещу нас. Въпреки това съумяхме да преместим Купата от Бургас в София. Успяхме да се подготвим и то на 95 процента.


Нашите нагласи са да я отложим, а не да я откажем напълно. Това разбира се зависи изцяло от световното първенство. Ние се съобразяваме с него, защото подготовката на състезателите е насочена в тази посока.


Най-късно до 3 седмици, в зависимост от обстановката в Европа ще вземем окончателното решение за пренасочване на Купата за друга дата. Дали шампионатът ще се проведе през май ще разберем след решението на Техническия комитет към Международната федерация. Те трябваше да имат заседание, но то беше отложено.


Много неприятна ситуация. Това коства много финанси, много усилия на състезатели и треньори. Здравето, обаче е най-важно. Много благодаря на всички, които участваха в организацията на световната купа – състезатели, треньори, на организационния комитет. Мисля, че нищо не е загубено.“, сподели Костадинов.