8-годишно момиче е блъснато от таксиметров автомобил на кръстовището при градинката „Левски" в Дупница. Детето няма сериозни наранявания, информира e-79.com.

Инцидентът станал около 10.30 часа днес. Момичето е ученичка във втори клас в училище „Свети Паисий Хилендарски". Днес е неучебен ден за децата, тъй като училището празнува патронния си празник. Със свои съученици детето си е тръгвало след тържеството в учебното заведение. Блъснато е при пресичане на улица „Свети Иван Рилски" на кръстовището при градинката „Левски".

Таксиметровата кола „Фиат Тико" е управлявана от Йордан Милев.

От сблъсъка с детето е счупено предното стъкло на колата. Свидетелка, пожелала анонимност, разказа, че е видяла само как момичето изхвърчало нагоре и след това паднало на пътя.

Шофьорът Йордан Милев твърди, че е шофирал бавно, с 40 километра в час, но детето изскочило внезапно на пътя. „Все едно, че влезе в колата ми, толкова изненадващо изскочи", разказа Милев.

Момичето бе транспортирано в Спешния център в Дупница. След преглед бяха установени само леки натъртвания в областта на таза.

На място са екип на КАТ и дознатели от Районно управление „Полиция". По случая е образувано досъдебно производство.

Водачът на автомобила досега е бил шофьор в „Дартрейд такси", но е изтрил знаците на фирмата, тъй като възнамерява да премине на работа в „Сити".