От седмици за спокойствието и реда в община Ботевград се грижи и една дама. Тя е назначена на длъжност “полицейски инспектор” в “Охранителна полиция” към местното полицейско управление. Дияна Иванова е завършила специалностите “учител по физкултура” “треньор по лека атлетика" и "спортна журналистика" в Националната спортна академия. След това придобива втора магистърска степен по специалността “Бизнес администрация” в МВБУ. През миналата година подава документи по обявен конкурс в Академията на МВР и е приета. Там преминава обучение в рамките на шест месеца. Завършва първа по успех и получава право да избира от обявените работни места към полицейските управления в страната. Тя, разбира се, посочва Ботевград. От началото на септември месец работи като полицейски инспектор, категория “Г”, за която се изисква задължително висше образование. Изборът на Дияна да работи като полицай получава подкрепа от страна на цялото й семейство.
“Наясно съм, че ще бъда много ангажирана в работата си. Семейството ми също добре разбира това, но стои зад мен и ме подкрепя безрезервно. Ето защо съм благодарна на всички у дома. Те знаят, че аз съм силна по характер и не се плаша от трудностите в ежедневието”, сподели полицейски инспектор Иванова с наш репортер. Тя е категорична че, работата в системата на МВР и допада, защото се срещаш с много хора, стремиш се да им бъдеш полезен с каквото можеш и законът ти разрешава.
Диана Иванова твърди, че колегите й от местното полицейско управление я посрещнали добре. “В системата на МВР работят много униформени жени. Ето защо смятам, че назначаването ми не е изненада за колегите – мъже. Те вече са свикнали сред тях да работят жени и не са предубедени в качеството и прецизността на нашата работа. Защото ние –жените в МРВ, се стараем да изпълняваме професионалните си задължения не по-зле от колегите”, сподели още полицейски инспектор Иванова. На въпроса: “Какво най-много цени у хората?”, тя отговори така: “Преди всичко ценя моралните ценности и спазването на Закона. Считам, че всеки гражданин трябва де се съобразява с общоприетите норми на поведение в обществото.”.