На мястото на пожара е създаден временен оперативен щаб, включващ представители на вътрешното министерство, горските стопанства и общинската администрация. И днес в гасенето на горските пожари ще се включи вертолет от правителствения „Авиоотряд 28”

Продължават усилията на пожарникари, спасители, полицаи, служители на горските стопанства и доброволци за потушаване на горските пожари в общините Етрополе и Тетевен. По решение на Оперативния щаб в борбата с огнената стихия днес ще се включат над 450 души. Планинският терен и силният вятър допълнително затрудняват работата на гасаческите групи. Втори ден вертолет от правителствения „Авиоотряд 28” ще подпомага работата на огнеборците.
Шест са основните огнища на територията на областите София и Ловеч. Около 90 души гасят пожара в местността „Острома” на Правешки връх. Очакванията са днес това огнище да бъде локализирано.
По решение на Оперативния щаб в потушаването на пожара в местностите „Черна” и „Жильовица”, между селата Брусен, Лопян и Ямна, ще се включи модул от 130 военнослужещи. Гасаческите групи ще бъдат подкрепени от 15 високопроходими автомобила от Българската армия. Край с. Брусен огнената стихия вече е изпепелила близо 400 декара смесена гора, съобщава пресцентърът на МВР.