Тази нощ около 1.55 часа на тел. 112 бил подаден сигнал за горяща къща на бул. „Руски” в Етрополе. Незабавно към адреса били насочени пожарникари и полицейски служители. На място било установено, че гори стара къща с гредоред. Повече от шест часа огнеборците се борили за потушаването на огнената стихия. Призори около 6.30 часа във все още горящата сграда били открити силно обгорелите тела на двама души. Установено било, че единият от тях е собственикът на къщата - Г.Г./60 г./, местен безделник с алкохолна зависимост, без постоянна работа. По първоначална информация се предполага, че втората жертва е В.Т/55г./, приятел по чашка на 60-годишния мъж.

По предварителни данни пожарът е предизвикан от печката на твърдо гориво и проявената небрежност от страна на почерпените мъже.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Телата са изпратени в столицата за съдебно-медицинска експертиза. За изясняване на точните причини за трагичния инцидент е назначена пожаро-техническа експертиза. По случая в РУП - Етрополе е образувано досъдебно производство, съобщава Областната дирекция на МВР.