Двама криминално проявени, извършили множество кражби на автомобили на територията на Благоевград и София, са задържани от служители на ОДМВР-Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 8 ноември те спрели за проверка лек автомобил „ВАЗ", управляван от Е.Б. (25 г.) -Жабата от София, криминално проявен и вече осъждан. С него пътувал и Г.Г., също от София.

При направена справка станало ясно, че автомобилът, с който двамата се придвижват е противозаконно отнет на територията на  столичното Девето РУП и е обявен за издирване.

Двамата софиянци били задържани с полицейска заповед за 24 часа в РУП -Благоевград.

На този етап е установено, че те имат над 13 кражби на леки автомобили и микробуси на територията на Благоевград и София.

7 от колите, откраднати през последните 2 месеца, са открити при проверка в пункт за  разкомплектоване на излезли от употреба автомобили в с.Долна Градешница. С полицейска мярка за 24 часа е задържан собственикът на пункта М.Г.

Криминалистите извършили проверка и в пункт за изкупуване на цветни метали в с. Черниче, където открили още един от автомобилите, откраднат от дуото на територията на София. Собственикът - Н.Н., също е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

С прокурорско постановление на Е.Б. е наложена постоянна мярка „задържане под стража". Работата по документирането на случая продължава.