С концерти, благотворителни събития, специални обиколки и празненства в имението на Елвис "Грейсланд", обществеността на Мемфис, Тенеси и всички фенове на Елвис от цял свят ще почетат паметта на Краля в продължение на цяла седмица.

Представители на Елвис фен-клубове от цял свят ще се съберат за ежегодната си среща.

Духът на Краля и неговата музика ще бъдат съживени с многобройни инициативи и събития като специални колекционерски изложби, ди-джей партита в автомобилния музей на Елвис, вечерни госпел акапели, дори тематични баскетболни двубои.

На традиционната ежегодна церемония за пръв път тази година ще присъства и бившата жена на Елвис - Пресила Пресли, която заедно с кмета на Мемфис и неговия оригинален бенд ще обявят 8 януари за "Ден на Елвис Пресли" и ще разрежат тортата в чест на Краля.

Броени седмици преди шоуто си в София, членовете на Т.С.В. Band - оригиналният бенд на Елвис, Джеймс Бъртън, Глен Хардин и Рони Тът, ще отпразнуват рождения ден на Краля като специални гост-музиканти в грандиозния концерт The Elvis Presley Birthday Pops в Мемфис.

В качеството си на колеги, приятели и съвременници на Елвис, музикантите от Т.С.В. Band ще участват и в екслузивно вечерно събитие в имението "Грейсланд", в чест на неговата музика и легендарна житейска история.

През август 2007 г. се навършиха 30 години от смъртта на Краля.