Това каза зам.-кметът с ресор образование и култура Йорданка Ананиева, след като тази сутрин провери температурата в класните стаи на две училища в к-с "Меден рудник" - ОУ "Найден Геров" и ОУ "Елин Пелин".

Проверката е съвместно начинание на Община Бургас и РИОКОЗ, чиито инспектори до края на деня ще посетят всички учебни заведения в града.

Йорданка Ананиева заяви, че е сравнително доволна от температурата в класните стаи, която е била измерена в 7.30 часа - непосредствено преди започването на първия учебен час.

В няколко от кабинетите на ОУ "Елин Пелин" термометърът е показал 20 и 18 градуса. Единствено в една от класните стаи на последния етаж е отчел 17 градуса.

По нормативни изисквания, температурите в учебните помещения не трябва да бъдат по-ниски от 18 градуса.

В ОУ "Найден Геров" е било значително по-топло.

Всички бургаски училища са снабдени с необходимото гориво за зимните месеци.

„Създали сме всички условия за отоплението на училищата. Осигурено им е необходимото количество гориво, така че нито един директор няма да има оправдание, ако някъде заварим студени класни стаи", заяви Йорданка Ананиева.

Тя още веднъж призовава в тези училища, които имат пропуски при опесъчаването на прилежащите си площи и осигуряването на безопасен достъп до тях, отговорните лица да си свършат работата.