В ЦДГ “Синчец” бе отбелязан Денят на християнското семейство. По традиция празникът започна с официална церемония по приемане на най-малките възпитаници на детското заведение. Децата бяха приветствани от директора на ЦДГ “Синчец” Таня Цанова. Тя обяви, че новоприетите тригодишни деца са 42 на брой. С тях настоящите възпитаници на детската градина стават общо 160.
По-големите деца също приветстваха новоприетите с: “Обичаме ви, малчугани!”.
След посрещането започна празничната програма, в която участваха всички деца. Облечени в подходящи сценични костюми, те изпълниха песни и стихове, посветени на семейството, като не пропуснаха да поздравят бабите и дядовците. На гости на децата бяха приказните герои Червената шапчица и Буратино. Всички заедно пяха и танцуваха. Забавлението продължи повече от час.
Специални гости на тържеството бяха майки, татковци и баби на новоприетите деца. От името на родителите бе произнесено слово, в което те изразяват увереност, че учителките ще се грижат добре за децата им. Таня Цанова и учителките на най-малките получиха цветя от името на родителите
За групите в детската градина бяха осигурени по една торта и лакомства.