Младите актьори от театър “Перпетуум мобиле” : Ники Илиев, Соня Борисова, Любомир Ковачев и Адриана Кънчева ще се срещнат ботевградчани. Срещата ще се състои на 25 ноември от 17.30 часа в малкия салон на читалище “Христо Ботев”. На срещата може да присъства всеки, които иска да научи повече за известните лица.
На 25 декември от декември, от 19 ч, на сцената на читалище “Христо Боте”  те ще представят комедията на Жак дьо Декер “Магнолията или градското и селското теле”. Преводач на текста е Красимир Кавалджиев, постановката е на Бойко Илиев, сценографията и костюмите - на Нина Пашова, а продуцент на спектакъла е Кирил Воденичаров.
“Магнолията или градското и селското теле” ни показва комедийните и водевилни приключения на две странни двойки, които си играят на криеница между селото и града. Героинята Мария-Антоанета, подобно на красивото и много капризно цвете магнолия, е влюбена в двама мъже и не иска да изгуби нито единия, нито другия. Нейната приятелка Жозефина-Шарлота, също с две имена, харесва Мария-Антоанета, но не иска да изпусне и Лора-Ана, друга жена, също с две имена. От двамата младежи, в които е влюбена Мария-Антоанета, единият живее в града и иска да избяга на село, а другият живее на село и иска да избяга в града. А какво се случва, когато те заедно поканват и Мария, и Жозефина на среща, ще разберете от спектакъла театър “Перпетуум мобиле”.