Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е разпоредил създаването на работна група, която трбябва да установи причините за серията от катастрофи по пътя Русе - Велико Търново в района на гр. Бяла, съобщиха от ведомството.

В състава й ще влизат представители на Агенция „Пътна инфраструктура", Пътна полиция - Русе, областната управа на Русе и общинската администрация на Бяла. Експертите вече са започнали да проверяват дали са спазени нормативните изисквания за изпълнение на строежа на кръговото кръстовище.

До 16:00 часа в четвъртък председателят й ще трябва да представи доклад, съдържащ мерки за намаляване на риска от нови катастрофи в опасния участък.

Припомняме, че преди дни ТИР с украинска регистрация помете полицейски автомобил в района на кръговото движение. Един полицай беше настанен в болница след инцидента.

През последните години станаха множество инциденти в този участък, сред които най-тежкият беше в края на 2006г, когато при сблъсък на автобус и камион загинаха 18 души. Кръговото движение при Бяла беше направено с цел подобни катастрофи да не се повтарят в бъдеще.