Криминалисти от Своге разбиха група, специализирала се в кражби на CD-плейъри, акумулатори и други вещи от автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според данните престъпления започнали от началото на септември и зачестили особено през октомври и ноември.

След получена информация за един от извършителите, служителите на реда извършили проверка в дома му и се натъкнали на туба-бас и автокасетофон.

По време на акцията са задържани и тримата участници в престъпната група  -  Б.А. - Шаката (22 г.),  В.А. (25 г.) и П.К. (21 г.). Нито един от тях не е криминално проявен.

В хода на разследването станало ясно, че часове преди залавянето им младежите разбили "Ауди", паркирано на ул. "Ст. Караджа" и отмъкнали CD-плейър "Сони". Криминалистите установили съпричастността им в извършване на 16 подобни престъпления.

Лидерът на групата - Шаката, чупел стъклото на предната врата на колите и за минути демонтирал CD-то. Младежите взимали и акумулатори, демонтирали гуми с джанти. „Плячката" продавали на свои познати от други населени места. Обикновено за по-ново CD получавали около 60 лв.

По случаите се водят досъдебни производства. Младежите са задържани в ареста на местното РУП с полицейска мярка за 24 часа.