Днес ОДЗ „Кокиче” отбеляза 5 години от създаването си. Салонът не можа да побере всички гости – родители, баби, дядовци и други, желаещи да присъстват на тържеството по този повод. То бе открито от известния водещ Боби Шоу. Най-напред той даде думата за приветствие на директорката на ОДЗ „Кокиче” Милена Маринова. Чрез компютърна презентация тя разказа за началото, което бе дадено през 2004 година. Тогава президентът Георги Първанов и кметът на Ботевград Георги Георгиев правят първа копка в основите на детското заведение. Година по-късно то е официално открито и приема първите си възпитаници, които днес са първокласници в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Ботевград.
Детската градина е с капацитет 100 деца. В момента в нея се отглеждат и възпитават 97 деца на възраст от 10 месеца до 7 години.
ОДЗ „Кокиче” разполага с нова, модерна материално-техническа база.
Милена Маринова благодари на кмета на общината, който присъства на празника на децата. „Благодарим Ви за грижите, които полагате за нашите деца – бъдещите граждани на Ботевград”, каза тя.
Тържеството продължи с празничен спектакъл под наслов „Светът днес – това сме ние утре”. В него участваха малчуганите от всички групи на детското заведение. Облечени в красиви сценични костюми, те рецитираха, пяха и танцуваха.
Специален поздрав за рождения ден на ОДЗ „Кокиче” отправи кметът Георги Георгиев. Градоначалникът уточни, че не той, а родителите от ЖК „Васил Левски” са дали идеята за изграждане на детска градина в квартала. Георги Георгиев пожела здраве и весело детство на малчуганите. Той съобщи, че в момента общината работи по проект за изграждане на плувен басейн в ОДЗ „Кокиче”, който се предвижда да бъде реализиран през 2012 година. 

За рождения ден на детското заведение имаше голяма торта. Тя бе специален подарък за децата от община Ботевград.