Полицейски служители са задържали лекар, който е подменил кръвната проба на пиян шофьор, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До разкритията се стигнало, след като на 08.08.2010 година полицаи от Тутракан спрели за проверка лек автомобил „Форд", управляван от 22-годишния М.К. При последвалата проба с дрегер било установено, че той шофира с 1,65 промила алкохол в кръвта. Издаден му е талон за кръвна проба, откъдето пристигнал отрицателен резултат.

В хода на разследването по случая криминалистите установили, че още същата вечер М.К. отишъл, заедно с приятеля си - Б.Ц. (35 г.), в Центъра за спешна медицинска помощ в Тутракан. Там на смяна бил д-р Р.Х., който приел „офертата" на близкия на шофьора срещу 200 лева да подмени кръвната проба.

За целта лекарят взел кръв за медицинско изследване от 22-годишен пациент и така експертизата за определяне на концентрация на алкохол в кръвта на водача дала отрицателен резултат.

След като всички, участвали в измамната схема били установени, те били разпитани пред съдия в Районния съд в града, назначена била и ДНК експертиза. Получените в края на ноември резултати от нея категорично доказали подмяната на кръвните проби.

На 3 декември на лекаря е наложена мярка за неотклонение „подписка".