Гранични полицаи на Аерогара София задържаха издирван в Шенгенска информационна система (ШИС) мъж за подправка на банкови карти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На летището, с полет от Испания през Будапеща, пристигнал 27-годишният Р. Б от с. Христо Даново, Пловдивска област. Той пътувал с временен паспорт, издаден от консулската служба в Мадрид.

При справка в ШИС граничните полицаи установили, че мъжът е обявен за издирване от Интерпол Германия - Висбаден на 24 юни тази година. Той е въведен в системата за задържане с цел екстрадиране за подправка на банкови карти.

Последното му регистрирано излизане от страната било на 18 май тази година през аерогара София.  Мярката на Р.Б. е удължена на 72 часа, предстои да бъде отведен в следствения арест.

Междувременно, влекач, издирван от Испания, е открит снощи на ГКПП - Станке Лисичково при проверка на товарен автомобил „DAF", управляван от 36-годишен жител на Симитли. Камионът пътувал за Македония. Установено е, че влекачът е заложен за издирване от Испания в края на 2008 година.

Уведомен е дежурният прокурор в окръжната прокуратура в Благоевград, който разпоредил влекачът да бъде иззет.

Шофьорът отказал да го предаде, затова се наложило да бъде извикан собственикът на товарния автомобил - А.П. (20 г.) от Разлог. По думите му той е закупил возилото от фирма в Кърджали.

Работата по случая продължава.