Американски рапър даде на съд разработчика на играта GTA: San Andreas с искане за обезщетение в размер на 25 милиона долара. Майкъл Вашингтон твърди, че компанията е използвала незаконно неговия образ при създаване на главния герой Карл Джонсън.

Музикантът настоява разработчикът Rockstar Games и издателят Take-Two Interactive да му изплатят 25% от приходите от продажби на GTA: San Andreas, което прави около 250 милиона долара.

Майкъл Вашингтон твърди, че през 2003 година е консултирал разработчиците на играта за уличния живот на американските банди. Рапърът си спомнил за това през лятото на настоящата година, когато неговият племенник му показал главния герой на GTA: San Andreas.

След като сравнил своите снимки с образа на Карл Джонсън, ищецът стигнал до извода, че създателите на играта са откраднали неговия лик по време на консултациите от 2003-та.

GTA: San Andreas излезе през 2004 година и стана едно от най-популярните заглавия за геймърски конзоли и компютри. Според представители на издателството Take-Two Interactive, претенциите на Майкъл Вашингтон са неоснователни.